FAQ

Är det olika kvalité på kristallprismor?
Det finns många olika kvalitéer på kristallprismor, men de vanligaste är MC, Brilliant och 1A. MC är en pressad glasprisma med ett livlöst intryck, det är också den billigaste. Brilliant är en bättre kvalitet i medelpris. Det är en maskinslipad prisma med bättre ljus brytning. 1A (första klass) är den bästa. Helt handgjord, handslipad och handpolerad för bästa ljusbrytning. Det är alltid 1A som användes i nytillverkade kvalitetskronor för bästa resultat.


Vad är en Oleografi?
Oleografi är en patenterad metod, utvecklad i Storbritanien som används för att ”föra över” en äldre oljemålning till en canvasduk utan ”förluster”. Sedan behandlas duken, åldringssäkras och får ett antikt utseende och spänns upp på en träram. Det är en ganska omfattande metod, men resultatet blir fantastiskt. Plötsligt har man ett vackert motiv i hemmet som nästan är som originalet. Skillnaden är dock många nollor.


Klarar gjutmarmor utomhusbruk?
Vår gjutmarmor är ett naturmaterial som består av krossad marmor och specialprodukter som blandas samman och hälls i gjutformar. Vår gjutmarmor är ett frostsäkert material, gjort för utomhusbruk som bara blir vackrare med åren. Det är dock stor skillnad på kvalitéer. Vår gjutmarmor rengörs enklast med högtryckstvätt, ingen efterbehandling är nödvändig. Du kan även använda Algrens eller Klorin. Njut av klassiska föremål från de stora mästarna till en bråkdel av kostnaden. Vår Gjutmarmor går även bra att ytfärgsätta med valfri NCS kod, för att t.ex. matcha fasaden eller annat i omgivningen.


Håller all gjutmarmor lika hög kvalitet?
Tyvärr inte, det finns olika sorters gjutmarmor beroende av var produkten tillverkas. När det gäller den sydländska gjutmarmorn har detta material högre kapilärbrytande egenskaper. Detta betyder att den tar lättare upp vatten och får därför betydligt kortare livslängd.

Vår Italienska exklusiva förstaklass gjutmarmor ”carrara” har en speciell behandling som vår tillverkare är ensam om och får på så sätt en oöverträffad livslängd. Den handpatineras också för att t.ex. få ett antikt utseendet eller en terracotta-liknande yta. Inkluderat kan du kan välja mellan fem olika handpatineringar, till samma pris. Samtliga förseglas sedan genom en speciell metod som vår tillverkare även är ensam om. Detta borgar för en lång bekymmersfri livslängd. Vi samarbetar med Italiens största och äldsta tillverkare, med en lång hantverks tradition som gått i arv från far till son i generationer.

Allt tillverkas fortfarande för hand för att inte göra avkall på kvalitén. De är godkända för svensk standard SS137244 och lämnar därför 10 års garanti på sina produkter. Vi vill bestämt avråda från den övriga sydländska gjutmarmorn som har en starkt sugande yta, med problem och betydligt kortare livslängd. Även vår gjutmarmor standard håller mycket hög kvalité och är frostsäker, till skillnad för liknande produkter som enbart är frosttåliga.

Välkommen att besöka vår vackra utställning på Bjersgård vid Rydsgårds Gods i Skåne.


Är gjutmarmor lika bra som betong?
Vår gjutmarmor är en betydligt bättre produkt än betong, den är dessutom helt genomfärgad och tar inte upp någon fukt alls. Detta gör att man slipper så kallad frostsprängning.


Är era trädgårdsgrupper väldigt tunga?
Våra exklusiva trädgårdsgrupper är tillverkade i gjuten aluminium, som är ett lätt och tåligt material med mycket bra kvalitet. Vilket gör det lätt att flytta om man så vill. Våra trädgårdsgrupper är helt underhållsfria, till skillnad från gjutjärn eller trämöbler. Bara torka med fuktig trasa och njuta av komforten. En klassiker som håller lång tid framöver.


Ingår alltid gratis frakt vid order över 700 kronor?
Ja, alla beställningar över detta belopp i vår webbutik levereras fraktfritt inom Sverige. Bor du utanför Sverige, kontakta kundservice, så hjälper vi dig.