Venedig

Resa

Venedig – Romantikens Huvudstad

Grevinnan ger dig sina bästa tips i romantikens huvudstad.

Minst en resa till Venedig är nödvändig under din livstid, den kommer att ge mersmak. Du måste själv uppleva denna unika stad med egna ögon, och nej det är inte en högkostnadsort, tvärtom är det ganska billigt att ta sig runt Venedigs lagun.

Det gör du enklast genom att köpa ett en-eller flerdagars pass till vattenbussarna Vaporetto med mängder av hållplatser. Detta ger dig möjlighet till en otrolig upplevelse. Jag kan speciellt rekommendera ett par pärlor som du bör besöka efter att du gått igenom alla måsten.

En bit ut i lagunen ligger Burano, spetsarnas ö, med sina små pittoreska mångfärgade hus. Fortsätt sedan lite länge till en liten oansenlig ö, Torcello. Ön med den magiska atmosfären, medtag gärna en liten picknick.

Stanna sedan över natten på Locanda Cipriani, ett litet unikt hotell som tar dig tillbaka till 1950-talet, både bildligt och bokstavligt. Här kan du uppleva en helt unik vistelse så som många av våra världskändisar redan gjort.

Efter en härlig nattsömn slår du upp fönsterluckorna och känner in den magiskt tysta känslan med dimmorna över lagunen. Måste upplevas!

Venedig

Ovan: Basilica di Santa Maria della Salute

Venedig

Ovan: Locanda Cipriani och Burano

Venedig

Ovan: Burano med sina små pittoreska mångfärgade hus