Resa

Res till en svunnen tid med Orientexpressen

En resa tillbaka i tiden.

Tycker du, som jag, om det lyxiga och flärdfulla från en svunnen tid är en resa med Orientexpressen ett måste, bara tågresan i sig är en fantastisk upplevelse.

Den ursprungliga Orientexpressen öppnades 1883 och transporterade dåtidens ”jet-set” mellan Paris och Konstantinopel, till och från fram till 1977. Entreprenören James Sherwood tyckte detta var synd och köpte därför in två originalvagnar som sedemera blev till ett helt tåg, och som 1982 kunde det göra sin nya jungfruresa. Nuvarande Orientexpressen trafikerar sträckan London – Venedig, en resa som tar två dagar, allt i stylish class.

Allt är i toppklass i minsta detalj och all personal gör att du känner dig som en kung eller drottning, servitörer med vita handskar som serverar ditt afternoon tea i din privata kupé. Ombord på Orientexpressen är det klassisk stil som gäller, även för passagerare, så du byter om till middag. Dock är det inte nödvändigt med white tie, det går bra med mörk kostym och klänning för damer.

Under resan bjuds på en spektakulär upplevelse med champagne-lunch, ta en drink i barvagnen före middagen som serveras i en rullande lyxkrog och efter en härlig nattsömn kommer du fram till Venedig på eftermiddagen, dag två.

Stanna gärna några dagar i Venedig, ett hotell jag rekommenderar är Cipriani, där lyxkänslan dröjer sig kvar. Hotellet ligger vid Guidecca 10, dit du färdas i båt som lägger till vid deras privata brygga. Glöm bara inte att förboka.

Belmond Hotel Cipriani, Giudecca 10, 30133 Vendig

Bli inspirerad av filmerna nedan

Venice Simplon – Orient-Express

Ovan: Du bor och sover gott på Orientexpressen — Bild via Escapetravel.se

Ovan: Maten håller lika hög klass — Bild via Escapetravel.se

Ovan: En butler serverar te — Bild via Escapetravel.se

Ovan: Hotell Cipriani i Venedig — Bild via Escapetravel.se

Ovan: Uteservering på Hotell Cipriani i Venedig — Bild via Escapetravel.se