Resa

Parc de Labirint d’Horta

Den oupptäckta juvelen bland Barcelonas parker.

När du fått nog av storstadens myller och vill ha det lite fridfullt och avkopplande rekommenderar jag en utflykt till den ljuvligaste av Barcelonas alla parker; Parc de Labirint d’Horta.

Parken som ligger högt upp över staden, är en av Barcelonas äldsta parker och för att bevara dess skönhet tar man enbart in max 750 besökare per dag, även under högsäsong. Parken byggdes av markisen Joan Antoni Desvalls år 1791, tillsammans med familjens palats, som finns kvar i intakt skick.

Parken är på 9 hektar och indelad i två olika delar, utöver den 750 kvadratmeter stora, fantastiska labyrinten, som i mitten har en staty av kärleksguden Eros. Går du vidare uppåt når du två paviljonger med statyer av Danae och Ariadne. Fortsätt upp för den stora trappan till toppen där vinguden Dionisio står stay och överblickar hela skönheten.

När du går runt i den stora parken, blunda och dröm dig bort, föreställ hur det såg ut en gång när det hölls enorma fester med utomhusteatrar, vackra kläder och mat i överflöd. Medtag gärna en liten picknick av serranoskinka, oliver, lite ost och ett gott vin därtill, som du kanske köpt på Mercat de La Boqueria innan.

Du når Parc de Labirint d’Horta genom att ta tunnelbana linje L3 till station Mundet och en fem minuter lång uppfriskande promenad.

Ovan: Parken används ofta vid modefotografering — Via triangulomodas.com

Ovan: En scen från filmen ”Parfymen” spelades in här

Ovan: Ett perfekt ställe för en picknick eller ett frieri