Carrara gjutmarmor för park och trädgård

Utomhus

Gjutmarmor för Park och Trädgård

Visa upp Italiensk stil och elegans i din park och trädgård.

Att smycka sin trädgård eller park med statyer, fontäner, paviljonger, urnor och sittgrupper av gjutmarmor med klassiska former har blivit mycket populärt, tillsammans med olika handpatineringar för att färgmatcha trädgårdens olika rum.

Gjutmarmor är en massa bestående av marmorpulver blandat med speciella ingredienser som ger en överlägsen styrka med en vikt av 90% av homogen marmor. Prismässigt kostar gjutmarmor dock enbart 5% av den homogena marmorn.

Tekniken utvecklades i södra Europa för mer än 50 år sedan. Man blandade malda rester av carraramarmor med olika ingredienser och fick till sist fram en massa som lämpade sig väl att gjuta av. Under årens lopp har tekniken förfinats och idag framställes en produkt för klassiska produkter överlägsen de flesta gjutmaterial för trädgården. En högklassig gjutmarmor är både värme och frost säker och gulnar inte. Enkel att rengöra om man inte vill ha naturens egen patina på det.

Dock gäller det att välja rätt kvalité på gjutmarmorn annars finns det risk att bli mycket besviken Kvalitets produkter har alltid långa garantitider, medan de flesta med lägre kvalitet inte har någon garanti alls. All gjutmarmor av carrera som Grevinnans Butik säljer kommer med 10-års garanti.

Carrara gjutmarmor för park och trädgård

Ovan: Carrara gjutmarmor för park och trädgård

Carrara gjutmarmor för park och trädgård

Ovan: Carrara gjutmarmor för park och trädgård