Sova

Bo som en kunglighet med egen butler i London

Vill du bo Kungligt när du besöker London är The Royal Suite på Savoy ett måste.

Anrika Savoy som öppnade den 6 Augusti 1899, var det första lyxhotellet i London att erbjuda gästerna elektriskt ljus, eldrivna hissar och rinnande varmt- och kallt vatten. Efter en omfattande restaurering som pågått under tre års tid och gick lös på drygt £220 miljoner, öppnade hotellet upp igen 2010, med mottot ”The savoy is still the Savoy, only better”.

Sviten som är 325 kvm ligger på 5:e våningen och har utsikt över Thamesen och Londons sju broar, innehåller även ett fullskaligt kök och om du inte har egen butler med dig, ingår även 24-timmars butler service i priset (som förhoppningsvis mer näpen än min Jean).

Du träder in i en foajé av marmor som öppnar upp i ett mottagningsrum med träpaneler. Du fortsätter sedan i en komfortabel salong med en separat matsal med plats för åtta sittande gäster. The master bedroom ligger i anslutning till ett rymligt walk-in dressing room med his & hers bathroom. Där kan du även njuta av ett glas champagne i badet, efter en uppfriskande ångdusch.

Känner du för ”a night on the town” kan du ta en liten tur på Themsen för en minnesvärd champagne rundtur på floden, för att åter lägga till vid hotellets egen privata brygga efteråt.

När jag far till London så är Savoy mitt andra hem. Priset är också väldigt förnämligt, från £14,400 per natt. Ett kap.