Äta

Afternoon Tea i London

En institution sedan urminnes tider.

När du skall dricka Afternoon Tea i London gäller det att välja rätt för att inte bli besviken. Det finns en myriad av olika ställen att välja på, allt från enklare restauranger och caféer till klassiska lyxhotell. Man brukar säga att det finns tre olika former av afternoon tea.

Den enklaste formen av afternoon tea kallas för Cream Tea. Det serveras med svart eller grönt te med nybakade scones och vispad grädde.

Full Afternoon Tea är den vanligaste formen. Där startar du med ett antal finger sandwiches, vanligen med lax, räkor gurka och ägg. Detta åtföljs av nybakade scones, clotted cream och strawberry jam. Avslutningsvis serveras det ett antal mindre bakverk. Alltsammans presenteras ofta på ett tre-vånings fat. Till detta kan du ofta välja mellan ett antal olika svarta, bruna eller gröna te. Blir du inte mätt, frågar du kyparen om “lite mer”. På bättre ställe behöver man inte fråga detta.

Vill du lyxa till det beställer du in Champagne Afternoon Tea, som är Full Afternoon Tea tillsammans med ett eller fler glas champagne. Man brukar oftast kunna välja mellan vanlig och rosé Champagne.

När det gäller Afternoon Tea finns det lika många prisläge som det finns ställen, ofta gäller tesen man får det man betalar för. Söker du ett enklare prisvärt alternativ kan jag rekommendera Orangeriet på Kensington Palace. Är priset oväsentligt skall du boka bord på Browns i Mayfair, Winston Churchills favoritställe. Fortnum & Mason, The Ritz och Savoy är också trevliga för intagande av denna ritual. Ett viktigt tips här är att boka bord i mycket god tid, annars får du antagligen inte plats.

Ovan: Afternoon Tea på The Ritz i London

Ovan: Afternoon Tea på The Ritz i London

Ovan: Afternoon Tea på Browns Hotel i London